AHMET YEŞİL
SANATÇI / RESSAM
1973-1985 Ressam Nuri Abaç, İlhan Çevik ve Ernur Tüzün
atölyelerinde resim eğitimini aldı. Türkiye’de birçok özel koleksiyonda yapıtları yer alan sanatçının, Almanya, Amerika, Kanada, Hollanda, İngiltere ,Çin ,Tayvan, Hindistan başta olmak üzere önemli yabancı koleksiyonlarda da eserleri bulunmaktadır. Ahmet Yeşil, Unicef Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği üyesidir. Yeşil şimdiye kadar 132 kişisel sergi açtı. 321 karma ve yarışma sergisine katıldı. Ulusal ve uluslararası yarışmalarda 25 ödül aldı.
GİZEM YILMAZ AKSOY
ARP SANATÇISI
1988 yılında Mersin’de doğan Gizem Aksoy, müzik eğitimine 2000 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarında başladı. Eğitim hayatı boyunca birçok başarıya imza atan Aksoy, 2010 yılında Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen V. Rio Harp Festivali’ne davet edilerek Türkiye’yi temsil etti. Aynı yıl üniversiteden birincilikle mezun oldu ve burs aldığı Türk Eğitim Vakfı tarafından “Üstün Başarı Ödülü”ne layık görüldü. Marie-Pierre Langlamet, Isabelle Moretti, Florence Sitruk ve Isabelle Perrin gibi dünyaca ünlü arp sanatçılarıyla çalışma fırsatı elde etti. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası başta olmak üzere Türkiye’deki birçok önemli orkestrada misafir sanatçı olarak yer aldı; yerli ve yabancı birçok ünlü şef ile çalıştı. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’nın 2023 yılında kadrolu arp sanatçısı oldu ve sanat yaşamını burada aktif bir şekilde sürdürmektedir.
GÖZDE RAMAZANOĞLU
Prof. Dr.
İstanbul Süleymaniye bölgesi kentsel yenileme projesi ile Mimar Sinan Üniversitesi'nden Yüksek Mimar olarak mezun oldu. Çeşitli ulusal ve çok uluslu şirketlerde mimar olarak görev yaptı. 2003 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Tarihi ve Kuramı alanında Osmanlı Yenileşme Hareketleri İçerisinde Selimiye Kışlası ve Yerleşim Alanı başlıklı teziyle doktor unvanı aldı. Mimarlık Tarihi alanında Doçent unvanı aldı. 2019 yılında Türk İslam Sanatları Tarihi Profesörü; 2020 yılında İç Mimarlık bilim alanında tekrar Profesör unvanı aldı.
Halen Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümünde tam zamanlı öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
HAZER AMANİ
ŞEF
Hazer Amani, 16.11.1975 yılında Ankara'da dünyaya geldi. TED Ankara kolejinde okuduktan sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Ancak o dönemlerden itibaren mutfağa meraklı olan Hazer Amani, Güney Afrika'da Cordon Bleu'ya gitti ve 3 yıl aşçılık eğitimi aldı. Baş aşçı olarak çalışmaya başladı. Amani, 2011 yılında “Senenin En Yaratıcı Şefi” ödülünün sahibi oldu. Bu süreçte eğitimlerine devam eden Amani Cape Wine Academy’de 4 yıllık bir program olan, dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği üzerine eğitim aldı. Hazer Amani,Tv8 ekranlarında yayınlanan MasterChef isimli yemek programında Mehmet Yalçınkaya ve Somer Sivrioğlu ile birlikte jüri üyeliği ve sunuculuk yaptı. Amani hali hazırda Bein Gurme’de "Hazer Amani ile Keşfe Değer" programını yapmaktadır.
MEHMET ULUĞTÜRKAN
GAZETECİ - YAZAR
Mehmet Uluğtürkan, 1972’de Malatya’nın Darende ilçesinde doğdu. Halkla ilişkiler üzerine ön lisans, işletme üzerine lisans eğitimi aldı. Yüksek lisansını, Çukurova Üniversitesi’nde yönetim ve organizasyon üzerine yaptı. Gazetecilik hayatına 1989 yılında muhabir olarak başladı. 1998-2004 yılları arasında Adana Sanayi Odası basın danışmanlığı görevini yürüttü. 2008’de Türkiye’nin ilk bölgesel ekonomi yayını Refleks gazetesini kurdu. 2009 yılında yaptığı bir haberle, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen yarışmada araştırma dalında Türkiye birincisi oldu. Onlarca kuruluştan mesleki ödüller aldı. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nda (TÜRKONFED) bir süre basın danışmanlığı görevinde bulunan Uluğtürkan, Hürriyet gazetesi Çukurova GAP yayınında bir yıl kadar köşe yazarlığı yaptı. Çukurova Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak Ekonomi Gazeteciliği dersi verdi.
MİNE ÖLMEZ
YAZAR - ASTROLOG
Mine Ölmez, Mersin’de doğdu ve büyüdü. Eğitimine Mersin Nevit Kodallı Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladı, ardından Çukurova Üniversitesi Resim Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Üniversite yıllarından sonra resim, heykel, grafik tasarım ve reklam alanlarında kendini geliştirmeye devam etti. Sanatın yanı sıra müziğe de her zaman ilgisi oldu; uzun yıllar korolarda ve müzik topluluklarında solist olarak görev aldı. İnsanın kendini ve hayatı anlama çabası onu kişisel gelişim ve astrolojiye yönlendirdi. Bu alanda değerli hocalardan eğitimler aldı ve öğrendikçe yolun hiç bitmediğini gördü. Daha sonra Londra Astroloji Fakültesi’nin öğrencisi olarak eğitimine uluslararası düzeyde devam etti. Üç kitap yazdı; yazmaya, okumaya, öğrenmeye ve her fırsatta yürümeye hâlâ aynı hevesle devam ediyor.
PROF. DR. MURAT AKSOY
Damar Hastalıkları Genel Cerrahi Uzmanı
Prof. Dr. Murat Aksoy 11.09.1970’te İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini sırası ile Şişli Terakki Lisesi Levent İlköğretim Okulunda ve Kadıköy Anadolu Lisesinde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden 1994’te mezun olarak tıp doktoru unvanı aldı. Genel Cerrahi uzmanlık eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi’nde 1999’da tamamladı. 2004-2005 arasında Henri Mondor Hastanesi Damar ve Endokrin Cerrahisi Servisinde, Fransa’da çalıştı. 2006’da doçent ve 2013’te profesör oldu.
Prof. Dr. Murat Aksoy yurt içinde ve yurt dışında faaliyet gösteren damar cerrahisi derneklerinde yönetiminde görev yapmıştır. Damar cerrahisi konusunda yurt dışında ve yurt içinde basılmış kitap bölümleri, makaleleri ve kongre sunumları bulunmaktadır. Bunların yanı sıra halk sağlığı konusunda yayınlar yapmakta olup “Doktorum Yanımda -Zamane Hastalıkları” ve “100 Yıllık Yaşam için 50 Öneri” kitaplarının yazarıdır. Literatür Aktüel dergisin editörlük yapmıştır.
SAMET AYDIN ÇİFÇİ
GİRİŞİMCİ HATAY'I YAŞAT KURUCUSU
Depremlerden etkilenen Hatay'da, dijital medya uzmanı Samet Aydın Çifçi, geliştirdiği mobil uygulamayla kendisi gibi afetzedelere katkıda bulunmaya çalışıyor. Depremzedeler, kentte faaliyet gösteren esnafın konumundan Hatay'da yapılacak projelere, öğrencilere burs imkanına kadar birçok bilgiye uygulamayla kolaylıkla ulaşabiliyor. Afetzede Aydın tarafından geliştirilen uygulamaya 105 günde 645 esnaf kayıt yaptı. Dijital medya uzmanı Samet Aydın Çifçi, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı kentine ve buradaki insanlara katkı sağlamak için "Hatay'ı Yaşat" uygulamasını geliştirdi. Uygulama Sabancı Cumhuriyet Seferberliği kapsamında Habitat Derneği işbirliğiyle yapılan Girişimcilik Maratonu'nda Türkiye birincisi oldu.
YILMAZ ÖZFIRAT
HATAY MEDENİYETLER KOROSU ŞEFİ
16.03.1970 tarihinde Gaziantep ilinin Nizip ilçesinde
dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini ailesinin
memuriyetinden dolayı KKTC tamamlamıştır. Gaziantep
Üniversitesi Türk Musiki Devlet Konservatuarından 1995
yılında mezun olmuştur. 1998-2001 yılları arasında
Kars’ta görev yapmıştır. 2001 yılından günümüze kadar
Hatay/Antakya da müzik öğretmenliği görevini devam
ettirmektedir. 2007 yılında Hatay Medeniyetler Korosunu
kurmuş olup, günümüze kadar dünyada 3000’ den fazla
Türkiye de ve Dünyanın birçok kentinde konserler
vermiştir ve konserler vermeye devam etmektedir. Kültür
ve Turizm Bakanlığı özel ödülüne layık görülmüş, birçok
ulusal ve uluslararası kuruluşlardan barış, dostluk ve
kardeşlik ödülleri almıştır. Günümüzde Hatay Antakya
Medeniyetler Korosu Derneğinin Başkanlığını devam
ettirmektedir.